SEFI – Ronneby Kommun

Soft Center 1, plan 2

SEFI är ett starta eget program för invandrare som drivs på Business Ronneby på Soft Center. Business Ronneby är ett initiativ från Ronneby kommun näringsliv som arbetar aktivt och engagerat med att koppla näringsstödjande organisationer med företag och entreprenörer för att få hjälp med sina affärsidéer. Det kan handla om att få tips om affärsmodell, nätverk, utbildning, förutsättningar för expansion och kapital för tillväxt.

SEFI ger varje deltagare en unik möjlighet att starta ett företag som blir långsiktigt hållbart.

Genom ett nära samarbete med SFI och Arbetsförmedlingen rekryteras ett urval av lämpliga kandidater och efter intervjuer och testning startar själva utbildningen.

Under den 5 veckor långa, högklassiga utbildningen, som leds av erfarna och språkkunniga utbildare, förbereds varje deltagare på att starta ett eget företag.

Efter utbildningen får deltagarna träffa erfarna rådgivare och ta beslut att starta sina företag på riktigt.

Samtliga deltagare som startar fortsätter sedan att arbeta med sitt företag, på plats i SEFIs fullutrustade inkubatorlokaler, under ledning av professionella rådgivare.

Deltagarna får löpande uppföljning av varje framgångsfaktor inom sitt företagande; försäljning, marknadsföring och ekonomi .

Under 25 veckor genomförs denna löpande coachning och träning för att säkerställa att deltagarna har bästa tänkbara förutsättningar att lyckas med sina företag.

Programmet sträcker sig över hela 2016 med målsättning att bereda plats för 30 deltagare.